Te weinig water in het Lac-du-Serre-Ponçon


shadow

In het grote stuwmeer Lac-du-Serres-Ponçon op de grens van de departementen Hautes-Alpes en Alpes-de-Haute-Provence staat nu zo weinig water dat de autoriteiten besloten hebben la plage Saint-Vincent-les-Forts te sluiten. Waarschijnlijk volgen er meer stranden aan het meer, om te beginnen la plage de Canterenne in Crots. Het water in het meer waar de Durance en de Ubaye samenkomen staat ruim 6 meter lager dan gemiddeld.

Reacties

 1. Ilse mulder    

  Ik ben camping eigenaresse in Embrun aan het meer sinds 20 jaar en ik kan u zeggen dat de stranden echt niet permanent dicht gaan. Het zomerseizoen is altijd afgelopen half september. Volgend jaar staat het meer gewoon weer col en zijn de stranden open. Geen enkele twijfel. Het artikel is wat dat betreft wat verwarrend….
  Ilse Mulder

  1. Redactie    

   We hebben ook nergens gesuggereerd dat de stranden voorgoed dicht zouden gaan, het zal van het toekomstige waterniveau afhangen. De redactie.

   1. Marc van Eerd    

    Maar jullie hadden OOK kunnen schrijven dat het maar tijdelijk dicht gaat , helaas toch een negatief art voor o.a. de bedrijven eromheen , zoals de camping eigenaar die negatief op jullie art reageerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *