• 20 april 2019
S(ch)andaal oorlog in Saint-Tropez

S(ch)andaal oorlog in Saint-Tropez

Het Tribunal de Grande Instance in Marseille buigt zich over de sandalen-oorlog die in Saint-Tropez (Var) woedt. Tussen de twee voornaamste fabrikanten van het zomerse St. Trop-schoeisel dat een wereldreputatie geniet. Vooral dankzij gratis reclame van Picasso, Colette, Cocteau, Brigitte Bardot, Michèle Obama, Kate Moss, noem maar op. Allemaal te zien op sandalen die in Saint-Tropez zijn gemaakt en waarvoor je nu vanaf € 230 betaalt. Al die sandalen zijn eigenlijk afgeleid van wat destijds de Romeinen aan hun voeten droegen.
De strijd gaat tussen de familebedrijven K-Jacques (sinds 1933) en Sandales Tropeziennes (sinds 1927). K-Jacques is van de oorspronkelijk Armeense familie Kéklikian. Die naam is commercieel gezien een beetje ingewikkeld en dus koos grondlegger Jacques ervoor zijn firma K-Jacques te noemen. Sandales Tropeziennes is van de uit Italië afkomstige familie Rondini. De twee partijen voeren al jarenlang een fel concurrentiegevecht.
Maar nu heeft Bernard Kéklikian voor het eerst de rechter ingeschakeld. Die moet uitmaken of zijn model ‘Caravelle’ door Alain Rondini van Sandales Tropeziennes is nagemaakt. Een conflict over intellectueel eigendomsrecht. De rechtbank heeft het er moeilijk mee en velt pas over enkele weken een vonnis.

Geen reactiemogelijkheid.