• 24 maart 2019
Pop-historie in Berre-les-Alpes

Pop-historie in Berre-les-Alpes

Berre-les-Alpes (Alpes-Maritimes, 1.300 inwoners, 23 km ten noorden van Nice op zo’n 680 meter hoogte) is een schitterend gelegen middeleeuws dorpje. Je zou niet verwachten dat uitgerekend daar veel pop-historie is geschreven. Tussen 1978 en 1986 kwamen The Police (voor de opname van The Wall), Elton John (voor zijn plaat 21 at 33), Kate Bush (voor Lionheart), Ringo Starr en Paul McCartney speciaal naar Berre-les-Alpes. Want daar was in Villa Saint-Benoît de ultra-moderne opnamestudio Super Bear van Damon Metrebian gevestigd. En ze waren toch in de buurt, beetje vakantie vieren aan de Côte. En dan de rust van logeren in die villa en platen opnemen in de studio.
Misschien was Berre-les-Alpes wel uitgegroeid tot een soort bedevaartsoord voor pop-fanatici. Maar helaas: de villa en de studio zijn in 1986 afgefikt tijdens een bosbrand. De villa is wel herbouwd, de studio niet.
Hapje eten: Hôtel Beausejour (Place Bellevue), Restaurants Des Alpes (Ave. Alfred Borniglione) en pizzeria L’Entracte (3 Cours Clemenceau).

Geen reactiemogelijkheid.