Witte kust: sneeuw aan de Côte d’Azur

Sinds een paar dagen zijn de departementen Bouches-du-Rhône, Vaucluse, Var en Alpes-Maritimes bedenkt met een laag sneeuw. Hoewel het in de hogergelegen gebieden in de PACA natuurlijk vaker sneeuwt, is het een stuk bijzonderder in de lager gelegen regionen. Zo zijn de straten van Aix-en-Provence en het plateau van Valensole nu eens in een verrassend winters jasje te zien. Maar wist je dat er tientallen jaren geleden, gedurende de jaren tachtig, zelfs een dik pak sneeuw aan de Côte d’Azur lag?


36 jaar geleden

36 jaar geleden lag er aan de Franse Rivièra meer dan 40 centimeter sneeuw. Stel je eens voor dat het voorjaar van 2021 net zoveel sneeuw aan de kust brengt als toen. Eén ding is zeker: de sneeuwval van de afgelopen dagen is niets vergeleken met dezelfde periode in 1985! We delen herinneringen met je aan een witte januari en een Côte d’Azur die eruit zagen als een skigebied! Jammer genoeg ligt er op dit moment een recordhoeveelheid sneeuw in de skigebieden in de Alpes-Maritimes en in de Hautes-Alpes, maar zijn draaien de liften nog altijd niet door de coronacrisis. We delen daarom graag wat leuke plaatjes die doen denken aan een ver besneeuwd verleden: Antibes onder een dik pak 33 jaar geleden.


Danielle Vercellone – Golfe-Juan


Sneeuw in Nice

Deze winterse beelden kun je je nu bijna niet inbeelden: de Côte d’Azur onder een dik pak sneeuw. Langlaufend over de Promenade des Anglais en met de lange latten over het normaalgesproken hobbelige keienstrand van Nice. In 1985 lag hier meer dan dertig centimeter.. Zou het dit jaar ook weer gaan gebeuren?



Coverbeeld: Eliane Cassini

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners