Wie is de SAM?

Volgens een onderzoek van de Associations Prévention Routière drinkt 87% van de Fransen tijdens de jaarwisseling een glaasje, of meer. Voor de terugweg is 30% van hen van plan een taxi te bellen, terwijl 59% erop vertrouwt dat iemand zich aanmeldt als de SAM. Dat is in België en Nederland de BOB. SAM staat voor Sans Accident Mortel. Vanwege de stakingen (die in januari gewoon doorgaan, het treinstakingsrecord uit 1995 is vandaag gebroken) vreest de overheid dat er rond oud & nieuw meer auto’s op de weg zijn dan in andere jaren.
Per 1 januari mogen die auto’s op sommige tweebaanswegen zonder middenberm weer 90 km/uur rijden, in plaats van 80 km/uur. Zoals eerder door de regering in Parijs bepaald, een van de redenen waarom de Gele Hesjes zich gingen manifesteren. Nu mogen de departementen zelf uitmaken op welke routes weer 90 km/uur gereden mag worden. In de Bouches-du-Rhône is alvast besloten dat die 80 km/uur overal gehandhaafd blijft.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners