favoriete boerderij

De mooiste boerderij in de Provence

Wat je ook de mooiste boerderij van de Provence vindt, laat het dit jaar in elk geval even deze zijn:


Domaine du Cadavre Exquis in La Bastidonne

Hier, vlakbij Pertuis (Vaucluse). in het hart van Luberon, vestigde Marc zich in 1992 op een stuk grond met een hele eeuwenoude wijngaard. Samen met zijn vrouw Shirine verbouwt hij hier inmiddels al weer ruim tien jaar zijn wijnen op puur biologische wijze. Geen chemische toevoegingen in de wijngaard of in de wijn, geen machines op de boerderij. Niks van dat alles. En de wijn zelf rijpt bijna klassiek in grote glazen potten onder de grond. Hier wordt op wel heel traditionele wijze duurzame wijn geproduceerd. En dat doen weinigen hen op deze manier na.


Ferme Preferée 2021

Misschien is dat ook wel de reden waarom juist Domaine du Cadavre Exquis de Provençaalse kandidaat is om La Ferme Préférée des Français 2021 te worden. Een nieuw initiatief van de Franse zender France 3 die ook al jaarlijkse de verkiezingen voor het favoriete Franse dorp en monument organiseert.

Natuurlijk is het een Franse aangelegenheid maar een beetje steun uit Nederlandse en Belgische hoek kunnen Marc en Shirine best gebruiken. Dus breng je stem hieronder even uit (voor 12 februari) en zorg ervoor dat dat bijzondere ‘domaine’ uit de Luberon, de mooiste boerderij in de Provence, dit jaar La Ferme Préférée des Français wordt.


Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Lavendel of lavandin

Wie richting zuiden rijdt, komt ze op een gegeven moment tegen: de eindeloze lavendelplantages met rijen planten van noord naar zuid, de rijen 70 cm. uit elkaar en de planten

Verder lezen

Diep in Frankrijk

Een typisch Frans dorp, ver weg van Parijs, diep in het zuiden. Mensen om half elf ’s morgens op het terras achter een biertje of een p’tit blanc, kletsend, rokend.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners