Stakingen: nieuw record

De oudejaarsavondtoespraak van president Macron heeft niet geholpen, de stakingen gaan gewoon door en vandaag, op de 29e dag, is nu ook stakingsrecord van 1986-1987 verbroken. Toen ging het ook om de pensioenen. Er rijden nu wel iets meer treinen en metro’s, maar de reacties op de tv-rede van het staatshoofd beloven weinig goeds. Hem wordt – zoals altijd – arrogantie verweten en de belangrijkste vakbond binnen de spoorwegen spreekt van een oorlogsverklaring. Er wordt opgeroepen de stakingen te intensiferen, tussen 7 en 10 januari gaan alle raffinaderijen plat. Dat is althans de bedoeling. Op 6 januari ontvangt premier Philippe, die namens de president de boel moet regelen, voor nader overleg opnieuw vakbondvertegenwoordigers. Er wordt weinig van verwacht, tenzij de regering met een gebaar komt.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Diep in Frankrijk

Een typisch Frans dorp, ver weg van Parijs, diep in het zuiden. Mensen om half elf ’s morgens op het terras achter een biertje of een p’tit blanc, kletsend, rokend.

Verder lezen

Lavendelvelden rond Saoû

Sinds een paar jaar zijn er prachtige lavendelvelden rond Saoû in de Drôme. De prijs van de lavendel steeg flink een aantal jaren geleden dus een aantal boeren dacht slim

Verder lezen
Ontdek

Onze partners