Mouvement Social: de eerste opiniepeilingen

Een eerste opiniepeiling (van BFMTV) na de spreekbeurt van premier Philippe over de pensioenhervorming: 54% van de Fransen steunt de sociale beweging tegen de regeringsplannen. Was vorige week nog 58%. Doorgaan met acties? 47% is vóór, 51% tegen. Volgens 41% van de ondervraagden is de chaos in het land de schuld van Macron. Staat tegenover dat 28% de verantwoordelijkheid bij de vakbonden legt. Terwijl 31% vindt dat beide ‘partijen’ voor de huidige narigheid en onrust hebben gezorgd. Over de voorstellen: 37% ziet er wel wat in, 49% juist niet. Ook vandaag is het weer actiedag. Er rijden weinig treinen en metro’s, in Nice geen enkele tram. Een beperkt aantal vluchten van en naar Nice is geannuleerd. Om te voorkomen dat meer tankstations niet beleverd kunnen worden, heeft de regering besloten haar strategische reserves aan te spreken.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Diep in Frankrijk

Een typisch Frans dorp, ver weg van Parijs, diep in het zuiden. Mensen om half elf ’s morgens op het terras achter een biertje of een p’tit blanc, kletsend, rokend.

Verder lezen

Lavendelvelden rond Saoû

Sinds een paar jaar zijn er prachtige lavendelvelden rond Saoû in de Drôme. De prijs van de lavendel steeg flink een aantal jaren geleden dus een aantal boeren dacht slim

Verder lezen
Ontdek

Onze partners