Macron & Poetin: wat aten ze?

President Macron ontving zijn Russische collega Poetin op Fort Brégançon in Bormes-les-Mimosas (Var). Fraai gelegen fort aan La Grande Bleue. Er moest natuurlijk ook iets gegeten worden en het leek Macron wel een aardig idee om Poetin te laten kennismaken met de Franse gastronomie. Dus werd Arnaud Donckele (foto) gevraagd om even langs te komen, de 3-sterrenchef van La Vague d’Or in Saint-Tropez, onlangs door zijn collega’s ‘all over the world’ uitgeroepen tot beste chef ter wereld. Misschien om ‘thuis’ in Parijs scheve gezichten te voorkomen, liet Macron ook Guillaume Gomez, de keukenchef van zijn Élysée-paleis, invliegen.
Samen bedachten ze het volgende menuutje.
Als voorgerecht pasta zitone (grove macaroni) gevuld met foie gras en zwarte truffel, met op drie manieren bereide artisjokken, in een ‘badje’ van basilicumschuim. Het hoofdgerecht bestond uit “kalfsvlees zoals we dat in de Provence graag eten”: kalfshaas, kalfszwezerik en kalfsschenkel, met gestoofde appeltjes. Ter afsluiting een verfrissende signature-dish van de chef, bestaande uit diverse chocoladebereidingen met frambozen en bergamot (soort limoen).
Volgens de tijdlijn zou het diner drie kwartier duren, het werd uiteindelijk anderhalf uur. Volgens Donckele is Poetin een aardige man, die na afloop wel drie keer ‘merci beaucoup’ tegen ‘m zei.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

De kerstster van Séguret

Wij blijven dit jaar lekker thuis in Séguret voor de feestdagen. Omdat Sinterklaas La Douce links laat liggen, kunnen wij al eind november helemaal losgaan met de kerstversieringen. Boven Séguret

Verder lezen
Ontdek

Onze partners