Franse acteur Michel Piccoli (94) overleden

Michel Picolli, een vaste waarde in zoveel Franse films sinds de jaren zestig. Ken je niet zijn naam niet, dan herken je hem zelf op zeker wel. Piccoli werd een grote naam in de Franse filmwereld en daarbuiten met films in de jaren zestig en zeventig waarin hij vaak samen met grote namen acteerde.

Zoals bijvoorbeeld La Grande Bouffe met Marcello Mastroianni. Wie kent de film niet? Een schandaal in ‘Cannes’ en misschien ook daardoor uitgegroeid tot een cultfilm van jewelste.

Hij speelde in films met Brigitte Bardot, Catherine Deneuve en Sophia Loren. Regelmatig was hij de tegenspeler van Romy Schneider, bijvoorbeeld in Les choses de la vie

Een bijzonder fragment van de jonge Piccoli laat hem zien in het Saint-Tropez van 1952, toen nog een heel normaal dorpje, en nog niet veel mensen hadden ooit van Michel Piccoli gehoord.

Saint-Tropez devoir de vacances (1952) from Ligue de l’enseignement on Vimeo.

Piccoli is drie keer getrouwd geweest, o.a. met Juliette Gréco, en laat een dochter na.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners