Frankrijk blijft tot 11 mei op slot

President Macron heeft gisterenavond in een televisietoespraak de ‘confinement’ verlengd tot 11 mei. Tegelijkertijd kondigde hij aan dat er heel voorzichtig stappen worden genomen voor een exit uit de crisis, al zal dat allemaal langzamer gaan dan waar veel Fransen, misschien tegen beter weten in, op hoopten:

De scholen gaan 11 mei weer open maar de horeca blijft ook na die datum gesloten tot nader order. Alle universiteiten blijven dicht tot na de zomer. Evenementen en festivals zullen sowieso tot half juli niet kunnen plaatsvinden. Uit dat laatste mag wel geconcludeerd worden dat de Tour de France nu echt zeer waarschijnlijk niet door zal gaan.

Maar in meer brede zin betekent het ook dat het hoogseizoen voor de vakanties nu ook serieus in de knel kan gaan komen. Dat is vooral heel erg slecht nieuws voor de gehele Franse tourisme-sector natuurlijk en daarmee voor Frankrijk zelf, dat meer dan gemiddeld afhankelijk is van het tourisme. Later deze week zullen meer concrete ondersteuningsmaatregelen bekend worden gemaakt.

Macron gaf aan dat Frankrijk, net als veel andere landen, onvoldoende voorbereid was op deze crisis maar liet weten dat vanaf 11 mei mondkapjes voor iedereen beschikbaar zijn als ook test voor mensen met symptomen van corona. Met al deze maatregelen is er misschien enig licht aan het einde van de tunnel, maar de tunnel is nog lang.

 

 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Diep in Frankrijk

Een typisch Frans dorp, ver weg van Parijs, diep in het zuiden. Mensen om half elf ’s morgens op het terras achter een biertje of een p’tit blanc, kletsend, rokend.

Verder lezen

Lavendelvelden rond Saoû

Sinds een paar jaar zijn er prachtige lavendelvelden rond Saoû in de Drôme. De prijs van de lavendel steeg flink een aantal jaren geleden dus een aantal boeren dacht slim

Verder lezen
Ontdek

Onze partners