Coronavirus treft ook Frankrijk hard

In Frankrijk grijpt de Corona-crisis ook fel om zich heen. President Macron liet eerder deze week in een televisietoespraak weten dat Frankrijk ‘en guerre’ is met het virus, en navenante maatregelen zijn getroffen. Op dit moment mag in Frankrijk niemand de deur uit zonder een vitale reden zoals de broodnodige boodschappen of werk (als het niet anders kan),  en dan altijd gedocumenteerd met een speciaal daarvoor gemaakt formulier dat Fransen kunnen downloaden.

De zwaarst getroffen regio’s van Frankrijk zijn vooralsnog de regio ‘Île-de-France’ (Parijs en omgeving) en de ‘Grand-Est’. Maar ook de Provence krijgt haar deel met op dit moment 755 geregistreerde besmettingen en 11 doden als gevolg van het virus te betreuren.

Voorlopig dus even slechts dromen over een volgende vakantie in Frankrijk. Hou de berichtgeving goed in de gaten want ook veel evenementen voor het latere voorjaar worden al afgelast. Zo werd deze week ook bekend dat het Filmfestival in Cannes op 12 mei niet geopend gaat worden, en dat ook de Formule 1 Grand-Prix van Monaco, gepland voor 24 mei, niet door gaat.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Lavendelvelden rond Saoû

Sinds een paar jaar zijn er prachtige lavendelvelden rond Saoû in de Drôme. De prijs van de lavendel steeg flink een aantal jaren geleden dus een aantal boeren dacht slim

Verder lezen

Onze buurman

Onze buurman is niet meer. Overleden, niet aan een vreselijk virus, maar door ouderdom. Overleden dus aan het leven. Een vol en mooi leven à la campagne. Toch een moment

Verder lezen
Ontdek

Onze partners