Coronavirus treft ook Frankrijk hard


shadow

In Frankrijk grijpt de Corona-crisis ook fel om zich heen. President Macron liet eerder deze week in een televisietoespraak weten dat Frankrijk ‘en guerre’ is met het virus, en navenante maatregelen zijn getroffen. Op dit moment mag in Frankrijk niemand de deur uit zonder een vitale reden zoals de broodnodige boodschappen of werk (als het niet anders kan),  en dan altijd gedocumenteerd met een speciaal daarvoor gemaakt formulier dat Fransen kunnen downloaden.

De zwaarst getroffen regio’s van Frankrijk zijn vooralsnog de regio ‘Île-de-France’ (Parijs en omgeving) en de ‘Grand-Est’. Maar ook de Provence krijgt haar deel met op dit moment 755 geregistreerde besmettingen en 11 doden als gevolg van het virus te betreuren.

Voorlopig dus even slechts dromen over een volgende vakantie in Frankrijk. Hou de berichtgeving goed in de gaten want ook veel evenementen voor het latere voorjaar worden al afgelast. Zo werd deze week ook bekend dat het Filmfestival in Cannes op 12 mei niet geopend gaat worden, en dat ook de Formule 1 Grand-Prix van Monaco, gepland voor 24 mei, niet door gaat.

Reacties

 1. Cok de booij    

  hoe groot is de kans dat de campings 17 april open gaan en kan je dan uberhaupt nog naar toe met de auto uit nederland. Wij hadden 3 weken op camping Olbia te Giens gepland vanaf 18 april

  1. Michiel Bom    

   Onze inschatting is dat het allemaal langer gaat duren en adviseren om contact op te nemen met de camping.

 2. W.Oostdijk    

  Onze vakantie in de Provence staat gepland van 27 mei tot 21 juni…..met de nieuwe maatregelen van gisteren in het achterhoofd, hoe groot is de kans dat ik dat ook redelijk veilig kan doen? Is de horeca dicht tot eind mei? Ik heb de franse berichtgeving wel beetje gevolgd, maar door mijn magere Frans kan ik niet alles goed bekijken.
  Heeft u enig idee??

  1. Michiel Bom    

   We hebben daar ook geen goed beeld van en moeten net als iedereen afwachten. Aan onze eigen inschatting heeft nu niemand heel veel. Blijf het nieuws ook in Frankrijk goed volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *