• 20 april 2019
Alexandre Mazzia chef van het jaar 2019

Alexandre Mazzia chef van het jaar 2019

De gids Gault & Millau heeft Alexandre Mazzia van restaurant AM in Marseille (Bouches-du-Rhône) uitgeroepen tot chef van het jaar 2019. Mazzia (1 Michelinster), opgegroeid in Congo, geldt als een even stoutmoedige als inventieve chef. Er wordt nog vaak gesproken over zijn gerookte paling met chocola. In zijn restaurant (9 Rue François-Rocca, www.alexandremazzia.com) doet hij alleen in menu’s, van € 39 (lunch) tot € 110. Hij heeft ook een filiaal in Aix-en-Provence: Pointe Noire (Place des Tanneurs). Dat is meer bistronomique.
Gault & Millau onderscheidt Christophe Bacquié (3 Michelinsterren) van het gelijknamige restaurant in Le Castellet (Var) met de maximaal haalbare 5 toques (koksmutsen). Die toques zijn het antwoord van Gault & Millau op de sterren van concurrent Michelin. In die gids kun je ten hoogste 3 sterren scoren.
Sandro Micheli is door Gault & Millau uitgeroepen tot de pâtissier van het jaar 2019. Hij werkt in Hôtel de Paris in Monaco (3 Michelinsterren).
Chef Arnaud Faye van La Chèvre d’Or (2 Michelinsterren) in Èze Village kreeg 4 toques toegekend. Evenals de gebroeders Tourteaux van restaurant Flaveur (2 Michelinsterren) in Nice. In de categorie ‘jonge talenten’ staan Pierre Lexterle en Marco Raponi van hun restaurant By PM in Nice vermeld.

Geen reactiemogelijkheid.