Festival d'ais

Festival d’Aix 2021

Het festivalseizoen lijkt nog ver weg. Wie denkt eraan? We kunnen ons nauwelijks voorstellen dat we straks ‘gewoon’ weer naar Frankrijk mogen, laat staan dat we weer mogen genieten van muziek, theater en opera. Sommige organisaties denken daar heel anders over en kunnen zich dat al heel goed voorstellen.

Bijvoorbeeld de mensen achter het beroemde Festival d’Aix, één van de toonaangevende festivals in de Provence dat sinds 1948 elke zomer wordt georganiseerd. Met als centraal podium niks minder dan het openlucht theater in het aartsbisschoppelijk paleis: Le Théâtre de l’Archevêché (zie foto)


Rêvons ensemble!

Als je liefhebber bent van opera én de Provence, dan moet je hier een keer geweest zijn. En waarom niet volgend jaar? ‘Rêvons ensemble’ is niet voor niets het motto van het Festival d’Aix. Dus droom alvast mee. En waan je ergens tussen 30 juni en 25 juli bij een van de volgende opera-uitvoeringen: Tristan en Isolde (Wagner), La Nozze di Figaro (Mozart) of Falstaff (Verdi).

Zomaar drie klinkende namen uit het opera-programma dat al bekend gemaakt werd, vooruitlopend op de rest van het programma van dit vermaarde opera- en muziekfestival.


Kaarten reserveren

Dat kan nog nét niet. Maar vanaf 5 februari worden de eerste abonnementen verkocht en twee weken later begint dan de verkoop van individuele tickets. Wil je toch iets van voorrang? Wordt dan donateur van het festival. Dat kan al voor een paar honderd euro (na belasting), lees hier alles daarover.

Tot die tijd kun je op de website van het Festival d’Aix genieten van #LaScèneNumerique. Een vrij uitgebreide samenstelling van opnames van eerdere opvoeringen tijdens het festival.


Nog niet geheel overtuigd? Blik even terug…

Credit foto: Vincent Beaume, Festival d’Aix

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Ontdek

Verder lezen

Truffel Aups

De truffels van Aups

Aups is een van die plaatsen die vooral met truffels wordt geassocieerd. Wat Richerenches, waar we eerder over schreven (zie link) is voor de Vaucluse, is Aups voor de Var.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners