Carrières de Bibémus

Cézanne op muziek gezet

Een nieuw festival gaat deze zomer van start: Les Musicales de la Route Cézanne. Van 30 juli t/m 1 augustus, drie dagen klassieke muziek in het landschap waar Paul Cézanne (1839-1906) vooral schilderde. Klassieke muziek om bij weg te dromen, veelal van componisten uit zijn tijd. En uitgevoerd op drie prachtige locaties rondom de Mont Saint Victoire waar Cézanne vooral de penseel hanteerde. Vrijdag opent het festival op Château du Tholonet, oorspronkelijk gebouwd in de 17e eeuw en wel het ‘Versailles d’Aix’ genoemd. Maar in het weekend wordt ook opgereden in het Domaine Saint-Joseph, ooit geschilderd door Cézanne en het Hotel Les Lodges aan de voet van de beroemde berg.


De organisatoren van het nieuwe festival nemen je graag even mee naar de bijzondere locaties waar het festival plaats zal vinden en stellen de artiesten even voor…


Tickets voor het festival zijn te reserveren op de website. Voor slechts € 50 heb je een pas te pakken voor alle concerten.


Meer Cézanne…

Voor wie niet alleen de muziek wil beleven in het landschap van Cézanne is er meer te zien: Bezoek bijvoorbeeld het Atelier van Paul Cézanne in Aix-en-Provence. Hier werkte hij vanaf 1902 tot zijn dood in 1906. Bezoek de Bastide Jas de Bouffan en het park eromheen, eigendom van de familie Cézanne tot 1899 en al die tijd een inspirerende plek geweest voor de schilder. Of ga wandelen door de Carrières de Bibémus op de Grand Site Saint- Victoire waar je gaat begrijpen hoe Cézanne ooit de kubistische vormen introduceerde in zijn werken. De foto bovenaan het artikel maakt het al redelijk helder.

Ga voor praktische informatie naar de informatieve website Cézanne en Provence:

Deel deze post

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on twitter
Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners