AGENDA: 1 en 2 augustus Fête de la Renaissance in Villeneuve-Loubet

Meer dan 150 uitbundig gekostumeerde figuranten geven acte de présence tijdens de grootse optocht door Villeneuve-Loubet (Alpes-Maritimes) ter gelegenheid van de 12e editie van het Fête de la Renaissance. Dit jaar staat het feest in het teken van koning François de eerste en van Leonardo da Vinci. Er zijn een ‘village Renaissance’ met kampementen, een markt, taveernes en martelwerktuigen. Ter ere van de 500ste sterfdag van Leonardo da Vinci kun je workshops volgen met artistieke technieken uit diens tijd: mozaïek, beeldhouwen, schilderen. Er zijn animaties, je kunt leren boogschieten en zwaardvechten, houten spelletjes spelen, een speurtocht ondernemen. Met een ‘son et lumière’-spektakel en dans. Een Grand bal Renaissance tot besluit.
In l’Espace Tosti tot 15 augustus een expositie van kunstenaars en amateurs die zich hebben gewaagd aan Da Vinci’s beroemdste schilderij: La Jaconde oftewel de Mona Lisa.
Meer informatie: http://www.villeneuve-renaissance.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Lavendel of lavandin

Wie richting zuiden rijdt, komt ze op een gegeven moment tegen: de eindeloze lavendelplantages met rijen planten van noord naar zuid, de rijen 70 cm. uit elkaar en de planten

Verder lezen
Ontdek

Onze partners