• 20 april 2019
AGENDA: Mis het niet: de mimosa bloeit!

AGENDA: Mis het niet: de mimosa bloeit!

Het is één van de mooiste voorjaarsattracties van de Provence, en heb je ‘m eenmaal gereden, dan ben je verkocht: de mimosaroute die voert van Grasse in de Alpes-Maritimes via Biot, Pégomas, Tanneron, Mandelieu-la-Napoule, Saint-Raphaël, Sainte-Maxime en Rayol Canadel naar Bormes-les-Mimosas in de Var. Langs wuivende bossen vol gele pluisbloembolletjes die ook nog eens heerlijk geuren. Maar de bossen staan dit jaar tamelijk laat in bloei, al is de kwaliteit van de mimosa volgens kenners voortreffelijk.
Alle (deels kust-)plaatsen langs de route vieren dan ook hun eigen mimosafeesten, er is altijd wel wat te beleven. Een kleine greep:
2-3 februari in Tanneron: mimosafeest met markt, animaties, dansers een corso en wandelingen met gids.
2-3 februari in Sainte-Maxime: mimosafeest met workshops, défilé, en parade.
22-24 februari in Grasse: La route d’or, een parade van met mimosa versierde 2 CV’s.
24 februari in Bormes-les-Mimosas: groots mimosacorso.
Maar het mimosafeest van Mandelieu-la-Napoule is het beroemdst en het grootst. Dit jaar van 20-27 februari, met praalwagens, de verkiezing van Miss Mimosa, animaties, markten. En er kan ook met een gids door de mimosabossen gewandeld worden.
Tot en met maart zijn er ook excursies per (mini)bus, wandel- en paardrijtochten in het Massif du Tanneron en in de Estérel, thematripjes (van mimosa tot parfum in Mandelieu, een mimosa-odyssee in Le Rayol-Canadel) plus visites aan de botanische tuinen van het Parc Gonzalez.
Voor de hele kalender: https://routedumimosa.com/agenda

Geen reactiemogelijkheid.