AGENDA: 24-27 november Foire Saint Siffrein in Carpentras

AGENDA: 24-27 november Foire Saint Siffrein in Carpentras

Voor de 493e keer (!) houdt Carpentras (Vaucluse) zijn ‘foire agricole et commerciale’ waarop elk jaar zo’n 40.000 mensen afkomen. Er valt dan ook heel wat te beleven. Vanzelfsprekend zijn er de landbouwwerk- en voertuigen (tegenwoordig ook bedrijfs- en personenauto’s). Maar wie op zoek is naar een elektrische fiets, een camper, een zwembad of gewoon advies van een deskundige op huis-, tuin- en ander gebied kan eveneens terecht.
Dan is er nog de traditionele paardenmarkt, een brocante en een enorme planten- en wijnstokkenmarkt, waarbij ruim 450 producenten hun waren aanbieden. Overigens staan er tussen het groen ook kramen met kleding, sieraden, lederwaren, woningdecoraties, linnengoed, kunstnijverheidsartikelen, pottenbaksels, allerhande streekproducten en wijnen uit de Provence.
Kinderactiviteiten zijn er ook zoals ponyritjes, mini-quadrijden, spelletjes, ertussendoor kunnen ze kennismaken met stripfiguren uit het nabij gelegen themapark Spirou (Robbedoes).
Er is een espace gourmand met tal van eetstands en er is vermaak in de vorm van Iers en squaredansen, demonstraties van een circusschool, optredens van de plaatselijke fanfare, majorettes, een tombola. Dagelijks van 9-18 uur in het stadscentrum, in l’Espace Auzon en op de Prairie des Couquières.

Geen reactiemogelijkheid.