Weer brand in de Luberon

Weer brand in de Luberon

Sinds gisteravond fikt het weer in de Luberon (Vaucluse). Dit keer ter hoogte van La Motte d’Aigues. Er was ook brand bij La Ciotat (Bouches du-Rhône). Maar het zwaarste getroffen is Corsica, waar de ene bosbrand de andere opvolgt. Daar waait het ook het hardst.
Er is 1.800 ha. verloren gegaan op Cap Corse en 155 ha. in Haute-Corse. Ook in de Gard en in de Hérault was het helemaal mis.
In PACA zijn tal bossen en bergmassieven tot verboden gebied verklaard. Ook de Gorges du Verdon zijn niet toegankelijk. Météo France denkt dat de harde wind tot zondag aanhoudt.
Ondertussen is een 19-jarige inwoner van Istres aangehouden die bekend zou hebben verantwoordelijk te zijn voor minstens 6 branden tussen 25 mei en 24 juni in de omgeving van Istres en Fos-sur-Mer (Bouches du-Rhône) én die van 1 augustus daar, toen 30 ha. in vlammen op gingen, woningen gevaar liepen en mensen geëvacueerd moesten worden. Hem hangt 15 jaar gevangenisstraf boven het hoofd.
Ook op Corsica is iemand opgepakt op verdenking van brandstichting, een 50-jarige man uit Bastia zou verantwoordelijk zijn voor zo’n 5 branden.

Geen reactiemogelijkheid.