Vakantietip: de imposante waterval La Druise, 70 m hoog

Vakantietip: de imposante waterval La Druise, 70 m hoog

(van onze correspondent Sabine Dekker)

Dit is een echte topper! De waterval ‘Chute de la Druise’ (foto rechts Harrie Kerckhoffs) ligt in de Drôme aan het uiterste zuidelijke randje van de Vercors en je kunt er komen vanuit het dal van de rivier de Drôme. Het is een prachtige omgeving, maar wie niet weet waar deze spectaculaire waterval is, vindt hem niet zomaar. Je moet er namelijk 20 minuten voor naar beneden wandelen over een ezelspaadje (en dus ook weer 30 minuten omhoog!). Vervolgens loop je, aangekomen bij de rivier, het hoekje om en dan zie je de prachtige waterval van 70 meter hoogte naar beneden storten.
Wanneer bezoeken ?
Je kan de waterval het hele jaar door bezoeken, maar pas op na zware regenval. In juli en augustus is het bij warm weer zeer aangenaam aan het riviertje. Je vindt er dan ook vele families die er de dag doorbrengen. Goede schoenen en een redelijke conditie zijn wel aan te bevelen.
Waar ?
Vanaf het dal van de Drôme richting Omblèze (de omgeving wordt steeds mooier en mooier). Bij restaurant Le Moulin La Pipe rechtsaf bordjes volgen ‘Chute de la Druise’ tot een parkeerplaats in het weiland.
Tip in de buurt : mooie canyon-wandeling ‘Les Gueulards’ van circa 3 uur. Meer info hierover op http://drome-blog.nl/kloofwandeling-canyon-les-gueulards/

Geen reactiemogelijkheid.