• 20 augustus 2017
TIP! Door lezers aanbevolen restaurants

TIP! Door lezers aanbevolen restaurants

In de gratis restaurantgids bij de nieuwe editie van Côte & Provence staat een aantal lezerstip. De redactie vraagt lezers opnieuw hun restaurantervaringen met anderen te delen. Nog lang niet iedereen viert al vakantie in Zuid-Frankrijk, maar toch wijst een aantal van hen nu al op minder bekende of nieuwe adressen waar ze het goed hebben gehad. Aarzel vooral niet de redactie over úw ontdekkingen bij te praten! Côte & Provence geeft ze door.

Var:
Hyères: Au Pied de Poule, 40 Ave. Gambetta, (+33)(0)4 94 91 68 48. In het centrum. Bistronomie. Dagschotel € 11, formulelunch € 15, à la carte ongeveer € 28 à € 40. Chef Karim Boukhemidi, die ook Crêperie Tata Hyères runt.
Besse-sur-Issole: La Terrasse de G.B., Rue de la République, (+33)(0)9 81 11 08 88. Nadrukkelijk óók aanbevolen voor visliefhebbers!
Lorgues: La Table de Pol, 18 Bld. Georges-Clemenceau, (+33)(0)4 94 47 08 41. Chefs Raphaël Revalor en Nicolas Chassinat. Provençaalse keuken, vrijdag aïoli. Zeer gunstige prijs/kwaliteit-verhouding, dagschotel € 12, formulelunch € 16.

Alpes-Maritimes:
Cagnes-sur-Mer : Chez David, 6 Rue Général Bérenger, (+33)(0)4 97 02 11 72. Chef is David Caillaud, relatief kort geleden voor zichzelf begonnen. Dagschotel € 12,50, menu’s van € 25 en € 30.
Cannes: Sardine, 1 Impasse Florian, (+33)(0)4 93 39 65 79. Uitstekend vis- en zeedierenrestaurant achter de drukke Rue d’Antibes. Van de Cannois Patrice Pittavino, die ook de Bobo Bistro runt (Rue du Commandan-Andre. Dagschotel € 12, formulelunch € 14.
Gourdon: Les Grands Hommes, 2 Rue Armand Fallières, (+33)(0)4 93 09 68 60. Klassieke keuken, konijn in whiskysaus, filet mignon met gekarameliseerde mango. Menu € 22.50.
Menton: La Trattoria, 15 Ave. De Verdun,(+33)(0)9 83 61 60 91. In de cité, uitzicht op de Jardins Biovès, de Siciliaanse familie Vacirca. Aangevoerd door ‘la mamma’ Lucetta. Grote kaart, tal van specialiteiten, ook pizza. Schotels van € 11 tot € 25. Voor ’s avonds altijd reserveren.
Nice: L’Atelier du Port, 145 Rue Bonaparte, (+33)(0)9 83 03 88 44. Prima kwaliteit, redelijke prijzen. Terras, maar alleen ‘s avonds open.
Nice: Le Poisson Rouge, 1111 Route de Cagnes-la Colle-sur-Loup, (+33)(0)4 93 58 20 63, www.lepoissonrouge.fr De Italiaanse keuken van de zee.

Vaucluse:
Les Beaumettes Le Village: L’Imprévu, (+33)(0)4 32 50 17 91. Bistrot de Pays van Sylvie Vallion. Op de Chemin de St. Jacques de Compostelle en aan de fietsroute van Calavon. Terras. Streekproducten, dagschotel € 13,50. Je kunt blijven slapen.
Oppède: Bistro les Poulivets, 400 Rue des Poulivets, (+33)(0)4 90 05 88 31. ‘Ouderwetse’ bistro van Sandrine en Patrick Piquet. Terras. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met producten uit de nabije omgeving, bijvoorbeeld de aardbeien uit het dorp. Dagschotel € 16.

Monaco:
Restaurant Graziella, 42 Quai Jean-Charles-Rey, (+377)(92 05 76 86. Geen overdreven luxe, wel zeezicht. ‘Buffet à volonté’ (lopend buffet) voor slechts € 15, kwaliteit! Specialiteit: de Toscaanse Bruschetta.
La Halle de la Condamine, Place du Marché, (+377)(93 30 63 94. Met een aantal restaurants. Bijvoorbeeld Chez Roger met typisch Monegaske/Niçoise specialiteiten als de pissaladières. Ook goed: La Maison de Pâtes, met onder meer ravioli met zeewolf. In de hal ook een sushibar.

4 Reacties

  1. Ingrid van den Broek
    21 juli 2017 om 19:43

    Harry Le Pantalon

  2. Marion Janssen
    21 juli 2017 om 22:44

    Harold Michiels

  3. Annie Linstra
    22 juli 2017 om 14:43

    Magnifigue

  4. Arlette Van Mele
    23 juli 2017 om 00:43

    Auberge des Tilleuls Grambois Mmm